Information om Covid-19

Vi har ÅBENT, og vi udfører undersøgelser og behandlinger

Ved symptomer på Corona virus, skal du IKKE møde i klinikken. Ring da og afmeld tid telefonisk. Undlad at tage pårørende med ind i klinikken ellers bliver venteværelset for fyldt.

 

Det er fuldstændigt sikkert for dig at komme  til undersøgelse og behandling på Københavns øjenklinik i Lyngby, Sygesikringsklinik.

Klinikken følger de nationale infektionshygiejniske retningslinjer for lægeklinikker (NIR), samt sundhedsstyrelsens anbefalinger for at forebygge smitte med Coronavirus / Covid-19.

Klinikken har utroligt høje hygiejnestandarder, og der bliver foretaget grundig rengøring af klinikrummene og undersøgelsesstolene imellem hver patient. Derudover bliver alle kontaktpunkter grundigt rengjort og desinficeret, ligesom alle instrumenter, der har været i patientkontakt, bliver rengjort grundigt, desinficeret og autoklaveret/steriliseret, således at der ingen risiko er for smitte.

Vores forholdsregler

  • Vi har spritdispensere ved alle indgangsdøre og centrale steder på klinikken
  • Vi har færre stole end normalt i vores venteområder, så vi kan holde afstand og passe på hinanden
  • Vi beder alle om at bære mundbind i venteværelset, idet akutte patienter kan have brudt en corona karantæne/isolation for at komme til synsreddende undersøgelse. 
  • Det er muligt for dig at vente udenfor klinikken, så behandleren henter dig udenfor og fører dig direkte til øjenundersøgelsesstolen
  • Behandling foregår ALTID med mundbind og handsker.
  • Undersøgelser foregår med plexiglas beskyttelse mellem læge og patient.


Spørgsmål & svar?

Skal man have et gyldigt coronapas ved øjenlægebesøg?

Det er IKKE nødvendigt med coronapas ifm. øjenlægebesøg. Vi anbefaler selvfølgelig, at du lader dig teste jævnligt, hvis du ikke er vaccineret, men det er ikke et krav, at du har coronapas ifm. med din øjenlægetid på klinikken.

Skal jeg bære mundbind på klinikken?

Det er et krav at du bære mundbind i venteværelset ifm. dit øjenlægebesøg. Dette skyldes at akutte øjenpatienter kan have brudt en coronakaratæne eller isolation.

Hvilke behandlinger må udføres?

Jf. Sundhedsstyrelses guidelines må alle behandlinger udføres. Klinikkens øjenlæger, sygeplejersker og klinikassistenter overholder alle forholdsregler og retningslinjer ifm. rengøring, desinfektion og sikkerhed, så du kan føle dig helt tryg på klinikken – også i øjenlægestolen.

Må jeg gå til øjenlæge, hvis jeg har symptomer på influenza eller er forkølet?

Hvis du er alment syg med hoste og feber, skal du henvende dig til egen læge. Hvis der ikke er akutte synsproblemer, skal du udskyde din øjenlægetid, til du er alment rask.

Hvis du er smittet med COVID-19 og har akut brug for øjenbehandling, skal du telefonisk gøre klinikken opmærksom på dette inden fremmøde, så  konsultationen kan tilrettelægges efter de anbefalede forholdsregler, så der ikke sker smittespredning i forbindelse med dit ophold i klinikken.

Må jeg komme til øjenlæge efter udlandsrejse?

Der er ikke nogen regler om, at du ikke må gå til øjenlægen umiddelbart efter din hjemkomst fra udlandet. Du skal selvfølgelig følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger herunder regler for selvisolation og podning i forbindelse med hjemkomst. Men føler du dig sløj eller syg, beder vi dig udskyde din tid og blive testet, ifald der ikke er nogle akutte synsproblemer

Dette gør vi for at passe på alle vores patienter og personale.

Kære Patient

Du bedes bære mundbind i venteværelset. Der må kun være 4 patienter i venteværelset af gangen. Så undlad venligst at møde op i klinikken væsentligt før, du har en tid.

Du må ikke møde op i klinikken, hvis du har feber, hoste, ondt i halsen, forkølelse, hovedpine, muskelømhed eller åndenød, hvis du ikke har akutte øjensymptomer. Ring igen, når du er rask, så du kan få en ny tid hurtigst muligt. Mere information kan læses på coronasmitte.dk 

Vi opfordrer til, at du kun medbringer 1 ledsager.


Afspil video