Øjenlågsoperation

Overskydende hud på øvre øjenlåg

Med alderen oplever mange, at øjenlågene bliver ”tunge” eller skygger for udsynet. ”Globelinien” udviskes og typisk synker huden på øjenlågene samt den underliggende muskel bliver tyndere og slappere (overskydende hud). kvinder får besvær med makeup og ofte fremstår øjenlågene som en form som et omvendt ”U”, hvilket tilfører ansigtet et ”træt/uoplagt udseende”.

Operation af øjenlåg ligger nr. 2 over verdens mest hyppige kosmetiske indgreb! 
Øjenlåg og øjenomgivelserne er det første som per instinkt fanger vores fokus ved mødet med andre mennesker! Fremstår huden løs på øvre øjenlåg og giver det automatisk et træt og uoplagt udseende – selvom man er frisk og udhvilet!

Operation af øvre øjenlåg er – i ansigtskirurgisk regi – et relativt simpelt indgreb – men med en uforholdsvis meget stor kosmetisk effekt. Ved operation af de øvre øjenlåg bruges den eksisterende hudlinie i øvre øjenlåg som adgangsvej, og arret kan almindeligvis kun svagt anes (om overhovedet muligt) ved lukkede øjne 6-12 måneder efter indgrebet. Operationen kan i dag tilbydes med flere avancerede tekniske detaljer. Typisk forstås ved ”øjenlågsoperation” fjernelse af overskydende hud og muskulatur, men det er muligt at kombinere indgrebet med fjernelse af fedtposer inde ved øjenkrogen mod næsen, og opstramning af vævet, som løfter øjenlåget.

Operation med koagulator af øjenlåg bidrager med en supplerende effekt ift. mere traditionel kirurgi med skalpel. Indgrebet med koagulator foregår så at sige “blodtomt”, så øjenlågenes strukturer fremstår klart veldefineret, hvilket giver mere sikker kirurgi, og samtidig skaber koagulatoren såkaldt “retraktion” i vævet dvs. en opstrammende effekt af især bindevæv og muskulatur. Ulempen er, at man er lidt mere hævet i efterforløbet, men det svinder 100%, og gevinsten er til gengæld et klart mere veludtalt “løft” af øjenlågene/øjenomgivelserne.

OFFENTLIG

Funktionel
øjenlågsoperation

via Sygesikringen

I klinikken opereres øvre øjenlåg, bygkorn, fjernelse af mindre forandringer i øjenomgivelserne.
Operationerne forudgåes af vurdering samt forundersøgelse ved øjenlægen.

Tunge øvre øjenlåg opereres på sygesikringspatienter efter sundhedsstyrelsens retningslinjer.
Læs mere her 

Patientvejledning & information

Samtykke erklæring

Tidsbestilling
foretages telefonisk på
tlf. 6916 1066
mandag – fredag kl. 9.00 – 11.00.